Предавање у оквиру изложбе „Откривени свет илустрације Љубице Цуце Сокић“ у Поклон збирци Рајка Мамузића

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 11:45

Предавање у оквиру изложбе „Откривени свет илустрације Љубице Цуце Сокић“ у Поклон збирци Рајка Мамузића

У среду, 24. маја у 18 часова, у оквиру изложбе „Откривени свет илустрације Љубице цуце Сокић“, у Галерији ликовне уметности поклон збирци Рајка Мамузића биће одржано предавање у атељеу Рака Кројача ауторке др Драгане Ковачић, музејског саветника и кустоса Збирке графике и цртежа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << страних уметника Народног музеја у Београду. Фото: ГЛУ поклон збирка Рајка Мамузића Тема излагања је рад Љубице Цуце Сокић у дечјим часописима „Полетарац“ и „Змај“.
Часописи су издвојени у односу на целокупно стваралаштво Љубице Сокић у области илустрације због широког дејства које су, као средства масовне комуникације, имали у стварању визуелне културе генерација које су се образовале током шездесетих и седамдесетих година ХХ века.
Такође, илустрације у дечјим часописима су представљале референтну тачку у којој су се манифестовала културна политика једне државе, која је тежила аутохтоности и оригиналности, подједнако избегавајући конзумеристичке, као и догматске иделошке принципе.
У тој атмосфери се, на страницама часописа појављује аутентичан ликовни језик Љубице Сокић који се за нашу историју уметности може сматрати једнако важним као што је и њено сликарство.
Predavanje „Ženski glasovi savremene austrijske književnosti“, u KS Svilara danas u 12 časova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Предавање у оквиру изложбе „Откривени свет илустрације Љубице Цуце Сокић“ у Поклон збирци Рајка Мамузића се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.