Izvor: RTS, 20.Maj.2023, 21:24

Поплаве у Европи односе животе, пао спасилачки хеликоптер у Италији

Дуготрајне падавине у овом месецу условљавају поплаве широм региона. Снажан циклон и даље остаје у западном Средоземљу доносећи обилне падавине Италији и отежавајући посао спасиоцима.
Волонтери у италијанској Емилији-Ромањи настављају спасавање >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и евакуације угрожених. Број погинулих у разорним поплавама и клизиштима на северу земље достигао је 13.
У паду хеликоптера који је учествовао у акцији спасавања у близини Равене једна особа је повређена, док су три сапутника остала неповређена.
У Хрватској и Босни и Херцеговини реке се враћају у корита. На северозападу БиХ вода се повлачи, а ниво река опада. Слично је и у поплављеним подручјима у Хрватској. Рашчишћавање је у току.
Водостај Саве код Шапца у последња четири дана порастао је 130 центиметара и превазишао ниво редовне одбране.
Наредна два дана биће у порасту за неколико центиметара, а затим се очекује стагнација и опадање. Такав водостај не угрожава приобаље.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.