Бајден у меморијалном музеју у Хирошими: Тежићу свету без нуклеарног оружја

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 08:47

Бајден у меморијалном музеју у Хирошими: Тежићу свету без нуклеарног оружја

Амерички председник Џозеф Бајден обећао је данас да ће тежити свету без нуклеарног оружја, током посете музеју у Хирошими посвећеном америчком атомском бомбардовању тог града 1945. године, саопштила је јапанска влада. Фото: Танјуг/АР/Jonathan Ernst „Нека нас приче овог музеја подсете >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да имамо обавезу да изградимо мирну будућност“, написао је Бајден у књизи посетилаца меморијалног Музеја мира Хирошима, пренела је агенција Кјодо.
Новинска агенција ТАС С примећује да се Бајден није извинио што су САД на Јапан бациле атомске бомбе.
Саветник за националну безбедност Беле куће Џејк Саливен, рекао је раније да Бајден нема план да се извини у име САД за коришћење атомске бомбе, подсећа Кјодо.
Бајден је други амерички председник, после Барака Обаме, који је крочио у Хирошиму, место првог нуклеарног напада у свету.
У музеју се могу видети предмети које су имале жртве, фотографије и остали материјал који осликавају ужас и пустош након америчке атомске бомбе бачене на Хирошиму 6. августа 1945. године, када је, како истиче јапанска новинска агенција, погинуло око 140.000 људи.
Сједињене државе бациле су другу атомску бомбу на Нагасаки 9. августа, а Јапан се предао шест дана касније, чиме је завршен Други светски рат.
Бајден није давао изјаве након изласка из музеја, већ је учествовао са осталим лидерима Г7 у полагању венаца на споменик жртвама атомског бомбардовања у оближњем парку.
Bajden objavljuje novi vojni paket Ukrajini od 375 miliona dolara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден у меморијалном музеју у Хирошими: Тежићу свету без нуклеарног оружја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.