Izvor: RTS, 18.Maj.2023, 15:23

Почела седница Скупштине, расправља се о извештају о безбедносној ситуацији након масовних убистава

Посланици на седници Народне скупштине разматрају Извештај о безбедносној ситуацији насталој након масовних убистава у ОШ "Владислав Рибникар" и на подручју Смедерева и Младеновца, који је поднела Влада Републике Србије. Седници присуствује и премијерка Ана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Брнабић.
Седницу Народне скупштине сазвао је председник парламента Владимир Орлић. Како је најављено, седница има четири тачке дневног реда.
– Извештај о безбедносној ситуацији у Републици Србији насталој након масовних убистава у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду и на подручју Смедерева и Младеновца – у Малом Орашју и Дубони, који је поднела Влада Републике Србије.
– Извештај о надзору програма комерцијалних пружалаца медијских услуга за период од октобра 2022. године до краја марта 2023. године са посебним освртом на извештавања о случајевима насиља у телевизијским програмима, који је поднело Регулаторно тело за електронске медије, са Предлогом закључка Одбора за културу и информисање.
– Предлог одлуке о образовању Анкетног одбора ради утврђивања чињеница и околности који су довеле до масовних убистава у Основној школи "Владислав Рибникар" и на територији Смедерева и Младеновца – у Малом Орашју и Дубони, утврђивања пропуста у вршењу надлежности и предузимања одговарајућих радњи, утврђивања одговорности надлежних лица и предлагања мера, који је поднео народни посланик Радомир Лазовић.
– Предлог за гласање о неповерењу члану Владе, министру унутрашњих послова Републике Србије Братиславу Гашићу, који је поднео 61 народни посланик.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.