ЕУ усвојила прописе за регулацију тржишта крипто валута, прву на свету

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 14:07

ЕУ усвојила прописе за регулацију тржишта крипто валута, прву на свету

Државе чланице ЕУ одобриле су прописе за регулацију тржишта крипто валута, познату под називом МиЦА. Фото: Танјуг/AP Photo/Kin Cheung Прописи треба да уведу јасна правила за власнике крипто валута и пружаоце повезаних услуга, преноси Коиндеск.
МиЦА захтева од крипто берзи и компанија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које нуде крипто новчанике да имају лиценцу за пословање у ЕУ, а фирме које издају стабилне крипто валуте ће морати да имају одговарајуће резерве.
Министри финансија земаља ЕУ су усвојили и мере којима желе да присиле пружаоце услуга везаних за крипто валуте да порезницима открију детаље о имовини својих клијената. Ове информације ће се делити на нивоу ЕУ, а циљ је спречање преливање имовине у тајне крипто новчанике у другим земљама.
МиЦА ће ступити на снагу годину дана након што ова регулатива буде званично објављена у Службеном листу ЕУ, у јуну или јулу.
Ово је прва и за сада једина законска регулатива која покушава да уведе правила на тржишта крипто валута и постаће преседан за цео свет, тврди КоинМаркетКеп.
Sutra počinju pregovori oko minimalne cene rada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ усвојила прописе за регулацију тржишта крипто валута, прву на свету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.