Брнабић са представницима Светске банке о расту БДП-а, привлачењу инвестиција

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 19:22

Брнабић са представницима Светске банке о расту БДП-а, привлачењу инвестиција

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се данас са представницима Светске банке за Западни Балкан. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић На састанку је истакнуто да Србија бележи велике економске успехе и да је у последње четири године Србија забележила раст БДП од 9 одсто, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << што је три пута веће од раста БДП Европске уније, а изнад раста у региону, саопштила је Влада Србије.
Представници делегације, коју је предводила директорка Светске банке за Западни Балкан Шаоћинг Ју, истакли су да се наша земља посебно добро показала за време пандемије корона вируса и да смо и у том периоду забележели напредак у економском смислу. Премијерка Брнабић подвукла је да је фокус Србије на привлачењу нових инвестиција, улагању у људски капитал и образовање.
Председница Владе је нагласила да широм Србије постоји велики број мањих компанија које веома успешно послују и да на њих треба обратити посебну пажњу.
Препоруке које су изнели представници Светске банке, председница Владе је оценила као веома корисне и захвалила се на сугестијама.
Vučić s patrijarhom o pitanjima od sudbinskog značaja za narod i zemlju

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Брнабић са представницима Светске банке о расту БДП-а, привлачењу инвестиција се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.