ХДЗ одговорио Милановићу: Покушава Хрватску да преведе из Западног у „руски свет“

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 18:43

ХДЗ одговорио Милановићу: Покушава Хрватску да преведе из Западног у „руски свет“

Из Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) одговорили су председнику Зорану Милановићу на критике упућене раније данас влади због обелодањивања недавних претњи премијеру Андреју Пленковићу и члановима његовог кабинета, поруком да је „удбашка пудлица“, која покушава да Хрватску >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преведе из Западног у, како наводе, „руски свет“. Фото: WikimediaCommons/President of Ukraine „Титов гардиста Зоран ‘Лекс Перковић’ Милановић – ничим изазван, али очито политички оптерећен својом прошлошћу – лажима о другима опет настоји да ретушира чињенице о себи: у Београду је као СКОЈ-евац од највећег поверења ушао у партију пљујући по комунистима из Хрватске да нису довољно ‘ревни’, а као СДП-ов премијер био је спреман да посвађа Хрватску с Немачком, УЕ и целим демократским и цивилизованим светом само како би спасио удбашке злочинце“, саопштено је из ХДЗ-а.
„И данас као удбашка пудлица и провокатор извршава своје задатке: настоји да преведе Хрватску са Запада у ‘руски свет’, посвађа „Лијепу нашу“ са савезницима и партнерима из ЕУ, НАТО и САД-а и да спречи владу да застарелу совјетску војну технологију замени оном модерном и западном“, наводи се у саопштењу ХДЗ-а.
Наводе да је Милановић „бацао клипове под улазак Хрватске у Шенген, а његов СДП/МОСТ копао је рукама и ногама да се заустави LNG терминал како би Хрватска остала зависна од руског гаса.
Осим тога, вређао је свакодневно високог представника у БиХ како би га спречио да помогне Хрватима.
„Милановић више не хода у црвеном шушкавцу, али и даље ради за (Жељка) Комшића. Такви као он у Хрватској су се политичкој емиграцији називали ‘мућци’ – били су то под кринком радикализма убачени Удбини провокатори и цинкаре“, пише ХДЗ, пренео је хрватски портал Index.
Zakazana sednica Skupštine CG na kojoj će Milatović položiti zakletvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ХДЗ одговорио Милановићу: Покушава Хрватску да преведе из Западног у „руски свет“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.