Izvor: RTS, 14.Maj.2023, 16:47

Смедерево, притвор мајци због сумње да је шестомесечној девојчици дала антипсихотик

На предлог Основног јавног тужилаштва у Смедереву суд је одредио притвор до 30 дана двадесетједногодишњој А. Н. због сумње да је својој шестомесечној беби дала антипсихотик, лек "онзапин“.
Притвор јој је одређен због постојања особитих околности >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, као и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, објављено је на сајту тог тужилаштва. Она се сумњичи за кривично дело омогућавање уживања опојних дрога и кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица.
Основано се сумња да је осумњичена А. Н. у ноћи између 26. и 27. априла у Ковину свом шестомесечном детету дала антипсихотик – лек "онзапин“, након чега је девојчица хоспитализована на Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије "Др Вукан Чупић".
До оваквог сазнања тужилаштво је дошло на основу обавештења наведене здравствене установе, након чега је у сарадњи за надлежном полицијском управом организовано хапшење осумњичене приликом отпуста из установе где је, заједно са дететом била на хоспитализацији у периоду од 27. априла до 12. маја 2023. године.
Осумњиченој је одмах, по налогу дежурног јавног тужиоца одређено задржавање, а због чињенице да је након извршене процене ризика утврђено постојање непосредне опасности од насиља у породици, истовремено су јој изречене и хитне мере привременог удаљења из стана и привремене забране да контактира са жртвом насиља и прилази јој.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.