Izvor: RTS, 13.Maj.2023, 16:39

Кфор одобрио летове приватних авиона у циљу вакцинације лисица против беснила

Мисија НАТО-а на Косову и Метохији одобрила је летове приватних авиона, у циљу, како је саопштено, вакцинације лисица против беснила.
На захтев Косовске агенције за шумарство, Кфор је одобрио лет приватних авиона који ће од 15. маја обављати летове >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на малим висинама у циљу вакцинације лисица против беснила.

Мисија НАТО-а на Косову и Метохији наводи у саопштењу да командант Кфора има примарну надлежност за ваздушни простор широм КиМ у складу са мандатом Уједињених нација заснованом на Резолуцији 1244 Савета Безбедности УН из 1999. године.
"Горњи ваздушни простор Косова може да се користи само за летове од земље до земље, за комерцијалне летове. Доњи ваздушни простор се може користити за специфичне потребе, од случаја до случаја и по претходном овлашћењу команданта Кфора“, наводи се у саопштењу.
Кфор истиче да остаје посвећен осигурању безбедног окружења за све заједнице на КиМ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.