Izvor: RTS, 13.Maj.2023, 13:44

ИТ конференција - како приближити младима нови свет вештачке интелигенције

Највећа ИТ конференција одржава се овог викенда на Факултету организационих наука у организацији највеће међународне организације младих "Ајсек", 17. пут. Очекује се 400 ученика, а циљ је да млади прошире и усаврше своја знања у некој од ИТ сфера, како би се нашли у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << новом свету вештачке интелигенције.
Да погурају ИТ сцену корак даље и спрече одлив мозгова из Србије, који је из године у годину све већи и задрже вредне, интелигенте, младе, то је, сврха конференције, поручују организатори.
"Конференција ће покривати шест тема у оквиру којих ћемо покушати младима да приближимо како научити управљање података да бисмо се нашли у новом свету вештачке интелигенције и како генерално пословати и у свету у којем је технологија неизбежна", истиче Анђела Матовић, менаџер за односе с јавношћу "Open IT 17".
Прилика је за студенте и друге младе заинтересоване за ИТ индустрију да деле и упијају знања, буду креативни, чују од компанија на нашем тржишту како се гради пут ка успеху и најновијим технологијама.
"Ценимо младе људе и волимо да радимо на њиховом унапређењу и покретању самих каријера, то радимо кроз два пројекта које имамо. Кроз стручну праксу за другу и трећу годину основних студија и за студенте који заврашавју и немају радног искуства. Ја увек волим да се нашалим да је наш иделана кандидат онај који има нула секнуди радног искуства за посао код нас", наводи Немања Стојчић из Компанија НСР.
Млади који ће до пословног циља најпре доћи преко студија, у понуди на Факултету организационих наука имају бројне програме и модуле - о пословној и вештачкој интелигенцији, електронском пословању, пословној аналитици, сајбер безбедности, управљању пројектима и инвестицијама.
"Факултет организационих наука има дугу традицију развоја информационих система и технологија,  приликом оснивања 1969. године формиран смер организационо кинебертски. Временом пратећи трендове светске и водеће универзитете, ти смерови су се осавремењивали и мењали називе. Тако да данас, од ове школске године можемо да се похвалимо са 12 нових акредитованих студијских програма", указује проф. Драгана Макајић Николић с Факултета организационих наука.
На конференцији се очекује око 400 учесника. Млади који су се пријавили морали су да пошаљу свој CV, направљена је база и ИТ компаније из ње могу да изаберу младе којима ће понудити праксу или посао.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.