Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 15:50

Међународи дан: "Наше медициске сестре-наша будућост“

Међународи дан медицинских сестара који се под слоганом “Наше медици ске сестре-наша будућост“ обележава и у нашој земљи прилика је да се подсетимо на лепоте и тешкоће једну од најхуманијих професија.
Сваког дана екипе Службе кућне неге нишког >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Дома здравља, на терену су. У самом граду и више од шездесет околних села, медицинске сестара и технићари, њих педесетак, месећно обиђу и до четири хиљаде пацијената. За сваког од њих мора да се нађе топла реч, каше сестра Живосава која овај посао ради 32 године. 
“Овај посао, додаје, не може на крају радног дана да се остави иза каанцеларијскух врата а туге и радости људских судбина памте се заувек”, каже Живосава Тасић из Службе кућног лечења ДЗ Ниш.
“Било да је на терену, у амбуланти или у болничкој соби овај посао, можда више него други не може да се ради ако се не воли али да их је више било би боље”, објашњава Оливера Биберовић, медицинска сестра у пензији.
У Клинићком центру ради више од две хиљаде сестара и техничара, а стоинак нових колега биће подршка за колектив који покрива подручје од скоро три милиона људи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.