Izvor: RTS, 11.Maj.2023, 09:41

МУП: Предато скоро шест хиљада комада оружја за три дана акције

У прва три дана предаје нерегистрованог оружја и муниције, предато је 5.937 комада оружја, саопштило је Министарство унутрашњих послова.
На званичном Инстаграм налогу, МУП је објавио да је, осим близу шест хиљада комада оружја, од 8. маја предато >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и 290.572 метка различитог калибра, као и 468 минско-експлозивних направа.

"МУП позива грађане да до 8. јуна предају нерегистровано оружје и експлозивне направе најближој полицијској станици или да позову полицијске службенике да дођу на дату адресу и преузму га", наводи се у објави.
Дејан Милојевић из Служба за сузбијање криминала МУП-а Србије рекао је за РТС да су грађани до сада највише предавали пиштоље и револвере, али и да их је изненадио велики број минско-експлозивних направа.
Министарство је објавио и видео-поруку у оквиру кампање за добровољну предају оружја. Процена полиције је да око пола милиона људи поседује  легално оружје.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.