Izvor: RTS, 10.Maj.2023, 20:35

Министар Јовановић: Захтеви за гашење медија су ударац на слободу говора

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић изјавио је да су захтеви представника дела опозиције за гашење појединих медија неприхватљиви и да представљају ударац на слободу говора.
''Као министар информисања и телекомуникација >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дужан сам да реагујем и осудим захтев опозиције која тражи забрану једног медија зато што то представља ударац на слободу говора, која се сматра неизоставним темељом сваког демократског друштва", истакао је Михаило Јовановић у саопштењу.

Нагласио је да га у овој ситуацији посебно брине изостанак било какве реакције новинарских и медијских удружења, невладиних организација које се баве слободом медија, као и синдиката новинара.
"Нема демократског друштва без слободних и независних медија, слободних да сами одређују сопствену уређивачку политику. Ово није питање личног избора да ли се вама неки медиј свиђа или не свиђа, него је фундаментално питање да сваки медиј има право на рад, све док поштује законе ове земље и новинарске професије'', поручио је министар.
Истакао је да диже свој глас и због новинара и свих запослених на телевизији, јер се гашењем медија угрожава њихова егзистенција. 
''Невероватно је да захтеви за гашење ТВ Пинк и ТВ Хепи долазе од оних којима су пуна уста слободе медија и демократије'', поручио је Јовановић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.