Izvor: RTS, 08.Maj.2023, 16:25

Пун тор јагањаца у домаћинству Марковића у Гружи

Од седам оваца 21 јагње. Звучи невероватно, али то се догодило у Гружанском селу Љуљаци. У домаћинству Марковића сточарством се баве деценијама, али овакав феномен не памте.
 

Белка ојагњила петоро, Руменка и Праменка по четворо, а остале >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << овце по три јагњета. Марковићи поносни што им се стадо у једном налету од седам оваца увећело за чак три пута. За овај феномен имају и објашњење.
“Јер су овце све близнакиње, ован близнак, храним их добро и ето то се десило. У овој околини се није десило да ојагњи овца 5 јагњади”, објашњава Милисав Марковић, из села Љуљаци.
Милисав Сматра да је и исхрана оваца била од великог значаја.
“Ја их храним добро. Једу луцерку и тројку, жито и овас им дајем редовно изјутра и увече”, наводи Милисав.
Међу јагњићима је и Гарица - миљеница Марковића. Захваљујући Данки, која ју је на флашицу хранила крављим млеком, успела је да преживи.
“Прихрањујемо Гарицу, хранимо нон-стоп. Сви је воле и сви је волимо и она нас, баш је онако мирна трчи за мном. пустиш је трчи”, истиче Данка Марковић, из села Љуљаци.
У домаћинству Марковића највеселије је викендом када се окупи цела породица.
“Ја и баба смо ту, ова деца су у Крагујевцу. Дођу они недељом. Ономад су долазили ту у недељу, имала пуна авлија”, додаје Милисав.
А о стаду и Марковићима брине пас Гаро, по ком је њихова миљеница и добила име. Па Гаро и Гарица неретко уживају у заједничкој игри.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.