Izvor: RTS, 05.Maj.2023, 08:02

Светски медији о другом масовном убиству у Србији у два дана

Светски медији преносе извештаје о масовном убиству код Младеновца у којем је убијено осам особа, а више од десет рањено. Друго масовно убиство у Србији у два дана, из часа у час, прате и медији из региона.
Британски јавни сервис Би-Би-Си, амерички >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << медији попут Си-Ен-ЕнаВашингттон поста и Си-Би-Си-њуза, те француски лист Ле Монд пренели су информацију да је нападач у околини Младеновца пуцао из аутоматског оружја на десетине људи, те да се за њим трага око 600 припадника специјалних јединица.

Вест о још једној трагедији објавили су британски лист Гардијан, као и агенција Ројтерс.
Светски и регионални медији подсећају да је пре два дана у пуцњави у основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару убијено осам ученика и радник обезбеђења.
Си-Ен-Ен констатује да су "до ове недеље масовна убиства у Србији била ретка, упркос високој стопи поседовања оружја у земљи".

Немачки Дојче веле је објавио текст у којем се наводи да масовно убиство долази у тренутку када је Србија у жалости после првог масовног убиства у београдској основној школи.
Вест су пренели и најчитанији грчки портал Прото тема, али и регионални портали у Хрватској, БиХ, Северној Македонији и Црној Гори.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.