Izvor: RTS, 04.Maj.2023, 08:37

МУП најављује проверу – да ли власници чувају своје оружје по прописима

Министарство унутрашњих послова апелује на све власнике оружја да своје оружје држе савесно, закључано у сефовима, касама или ормарима, тако да не буде доступно неовлашћеним лицима, посебно деци.
МУП је апеловао да власници оружја провере да ли >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << оружје држе ненапуњено, односно одвојено од муниције, као и да кључеве или шифре од каса, сефова и ормара у којима држе оружје учине недоступним другим лицима, посебно деци.

У наредном периоду припадници Министарства унутрашњих послова предузеће све мере како би се непосредном контролом на адреси пријављеног пребивалишта власника оружја утврдило да ли власници оружја држе оружје у складу са важећим прописима о оружју – раздвојено од муниције и закључано у адекватним ормарима, касама и сефовима.
"Власницима оружја за које се контролом утврди да оружје чувају несавесно, тако да може доћи у посед неовлашћених лица и угрози безбедност људи, оружје ће се одузети и поднеће се захтев за покретање прекршајног поступка у складу са Законом о оружју и муницији", саопштио је МУП.
У јучерашњој пуцњави у ОШ "Владислав Рибникар" убијено је осморо деце и радник обезбеђења. На њих је пуцао ученик седмог разреда оружјем које припада његовом оцу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.