Izvor: RTS, 04.Maj.2023, 07:22

Саучешћа поводом трагедије у Београду

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изразио је најдубље саучешће породицама жртава јучерашње трагедије у школи "Владислав Рибникар" на Врачару. У мислима смо уз народ Србије, навео је Блинкен. Председнику Вучићу саучешће је изјавио хрватски председник Зоран >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Милановић. Саучешће породицама жртава изјавио је и београдски надбискуп Ладислав Немет.
Дан након пуцњаве у основној школи на Врачару стижу изјаве саучешћа из земље и иностранства.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен је навео да се "придружују другима широм света у слању израза најдубљег саучешћа породицама и најмилијима невиних жртава бесмисленог насиља".
"У мислима смо уз народ Србије", написао је амерички државни секретар на Твитеру.
Хрватски председник Зоран Милановић изразио је саучешће председнику Србије Александру Вучићу.
Надбискуп Немет је изразио најдубље саосећање са свима који су изгубили децу у овој страшној трагедији, нагласивши да су његове мисли и молитве са свим родитељима, учитељима, ученицима и свим другим особама које су погођене овом трагедијом, саопштено је данас из Католичког медија центра Београдске надбискупије и метрополије.
''Невиним душама убијених ученика и радника обезбеђења, нека Господ удели покој у нади блаженог васкрсења, а свим породицама, родбини и пријатељима снаге и утехе у овим тешким тренуцима'', поручио је надбискуп.
Подршка угроженим групама и појединцима  Универзитет у Београду изразио је најдубље саучешће породицама убијених, који је даопштио је да све своје стручне и организационе ресурсе ставља на располагање угроженим групама и појединцима, као и целокупној заједници у борби са тешким последицама трагедије и у циљу превенције сличних догађаја.

Са посебном захвалношћу, Универзитет упућује подршку колегама лекарима из Универзитетске дечје клинике и Универзитетског клиничког центра Србије, које су својом преданошћу и знањем пресудно допринеле спасавању живота и лечењу рањених.
У РС Дан жалости, регион одаје почаст настрадалима Влада Републике Српске одлучила је да сутра прогласи Дан жалости због трагедије у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду, док ће Град Бањалука организовати вечерас паљење свећа на Тргу Крајине, у помен трагично настрадалих ученика и радника обезбеђења.
"Бањалука се саосећа са породицама настрадалих и свим грађанима Републике Србије", саопштено је на Инстаграм профилу Градске управе.

Седница црногорске владе почела је данас минутом ћутања, због трагедије која се догодила у београдској основној школи

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.