Izvor: RTS, 03.Maj.2023, 12:37

Светски медији о пуцњави у школи у Београду, портали из региона из минута у минут о трагедији

Светски медији попут Би-Би-Сија, Си-Ен-Ена као и медији из региона пренели су вест о пуцњави у основној школи "Владислав Рибникар" у Београду у којој је убијено осам ученика и чувар школе, а рањено шест ученика и наставницa.
Би-Би-Си на врху странице >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << преноси вест о пуцњави у школи на Врачару. "Најмање деветоро мртвих у пуцњави у школи у Србији" је наслов текста у којем британски медиј описује трагедију која се догодила у школи.

Овај медиј преноси изјаву родитеља и ученика који су се затекли на лицу места, као и саопштење српске полиције у којем се потврђује број страдалих и повређених.
На крају извештаја о пуцњави, Би-Би-Си наводи да су масовне пуцњаве релативно ретке у Србији, јер има веома строге законе о оружју, али примећује да је поседовање оружја у земљи међу највећим у Европи.


"Западни Балкан је преплављен стотинама хиљада илегалног оружја након ратова и немира 1990-их. У 2019. години процењено је да у Србији на 100 становника долази 39,1 ватрено оружје", пише Би-Би-Си.
"Осморо деце убијено je када је 14-годишњи дечак отворио ватру у српској школи", преноси као ударну вест и Си-Ен-Ен.

Уз фотографије са лица места и карте на којој је лоциран Београд, Си-Ен-Ен преноси полицијски извештај о броју страдалих и повређених у школи.
Агенција Ројтерс такође прати извештаје из Београда, и као хитне вести преноси најновије информације.

Италијански и шпански медији, баве се пуцњавом у којој је четрнаестогодишњак осумњичен да је убио осам особа.
Република пише: "Београд, дечак отворио ватру у основној школи: погинуло осморо деце". Италијански медији преноси да мотив пуцњаве још није јасан, а полиција није саопштила више детаља о томе.
Сви медији у региону цело јутро на врху портала и медија објављују вест о пуцњави у школи.
Хрватска национална телевизија као прву вест преноси информације из Београда у тексту "Пуцњава у школи у Београду: Ученик убио осмеро дјеце и заштитара".
ХРТ преноси извештај новинара РТС-а и пише да је вест о трагедији шокирала Србију.

"Јаке полицијске снаге и даље су на терену, а тијеком јутра су стигли и форензичари", преноси ХРТ. Хрватски Индекс, такође се бави пуцњавом у главном граду Србије и овој теми је посветио више текстова.
Готово идентичан наслов се може видети и на црногорским, македонским и медијима у БиХ који извештавају из часа у час о овом догађају.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.