Izvor: RTS, 03.Maj.2023, 05:57

Појачана контрола "протерала" дивље таксисте са "Николе Тесле"

Појачана контрола такси превозника на аеродрому траје већ неколико дана. Екипа РТС-а уверила се да су дивљи таксисти нестали преко ноћи док се такси превоз путника са аеродрома значајно побољшао. Наизглед брза и лака промена, па се поставља питање зашто то није >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << могло и много раније.
Лет из Аустрије је био удобан, каже путница која је добила и ваучер за вожњу таксијем на новом пулту на Аеродрому "Никола Тесла".

Госпођа се уверила да ће и платити вожњу према износу на ваучеру. То вредносно писмо одавно постоји, али су га многи такси превозници различито тумачили.
Бошко Вукојевић из Уговорне привредне такси коморе Србије истиче да путник плаћа искључиво износ који стоји на ваучеру.
И таксиста Ненад Главчић констатује да се коначно уводи ред.
"Чим се довеземо, сликамо се где је наш паркинг, сачекамо свој ред и улазимо на такси стајалиште", објашњава процедуру Зоран Тасић.
Иван Дивац из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре каже да и неки легални таксисти нису хтели да возе на ваучер и да су наплаћивали вожњу по таксиметру, што је било скупље. Додаје да нису поштовали ред на стајалишту и да су се паркирали где им је воља.
Због оваквог понашања таксиста концесионар аеродрома француска компанија "Ванси" затражила је да се реши дугогодишњи проблем који постоји.
Уз стално присуство инспекције, полиције, комуналне милиције и аеродромског обезбеђења од петка оперативни тим контролише таксисте. И одмах је успостављен ред.
Нерегуларни таксисти су нестали преко ноћи, а за таксисте који поштују ред, ваучер је светиња. Територија града подељена је у шест зона а путник плаћа назначену цену.
Ко не жели ваучер, може да позове такси Бошко Вукојевић апелује на путнике да не траже вожњу без ваучера јер њиме добијају гарантовану, фиксну цену. Како додаје, они који мисле да је износ на ваучеру превисок, имају могућност да позову такси уз доказ са апликације на паметном телефону.
Грађани могу да позову и неког свог таксисту, али нема разлога за то. Стално дежурство униформисаних лица је гарант да ћете платити по тарифи за одређену зону. Када се заврше прилазни путеви, паркинг за такси возила биће на самом излазу из аеродромске зграде. Фактички, путници ће просто наилазити на превознике који раде по пропису.
Београд постаје велика, посећена дестинација. Први утисак на странце остављају таксисти. Колико ће службена лица стражарити и надзирати их, зависи и од таксиста. Што пре схвате да савесна вожња доводи муштерије и доноси зараду, нестаће рампе и ограде око аеродрома.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.