Izvor: RTS, 01.Maj.2023, 17:34

Гашић осудио нападе на новинарске екипе: Полиција ће одлучно реаговати

Полиција ће одлучно реаговати на сваки напад и претњу новинарима, поручио је министар полиције Братислав Гашић поводом напада на екипе Радио-телевизије Србије и ТВ Прва.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић најоштрије је осудио нападе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на новинаре РТС-а и ТВ Прва који су се догодили данас.

Нагласио је да су недопустиви било какви напади на новинаре.
Полиција ће одлучно реаговати на сваки напад и претњу новинарима, поручио је Гашић.
Екипа РТС-а нападнута је данас током снимања анкете у оквиру репортаже за Београдску хронику.
Полиција са Чукарице ухапсила је Н. Ј. (2002) због сумње да је на Ади Циганлији напао и претио новинарској екипи Прва ТВ.
Он се терети да је, током снимања прилога за ову телевизију, пришао ТВ екипи и кренуо да камермана убоде виљушком за роштиљ, саопштио је МУП.
Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву за кривично дело насилничко понашање, бити приведен Другом основном јавном тужилаштву у Београду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.