Izvor: RTS, 01.Maj.2023, 16:27

Љубичево - оаза за грађане Пожаревца и госте

Ергела Љубичево, заоставштина породице Обреновић, пре само неоколико година била је на рубу опстанка. Сада је најлепша оаза на ободу града у којој Пожаревљани редовно уживају, а све више је туриста из других градова који се распитују и за смештај.. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Када сте последњи пут прошетали или попили кафу са погледом на зелени пејзаж са белим оградама падока, кроз који пролазе прелепи коњи и ждребад, док су деца на игралишту, авантура парку, у зоо врту, возе бицикл, тротинет или играју фудбал на ливади. Пожаревљани то могу сваког дана јер се Ергела Љубичево налази на самом ободу града.

"Деца воле да виде коње, разне животиње да се играју у забавном парку, имају доле игралиште и нама је супер зато што се деца лепо играју", каже једна суграђанка.
Од ове године организована је и школа јахања у којој почетници могу да се упознају са коњима и прођу основну обуку. Они упорнији, можда постану и део будућег ендјуранс тима чије је оснивање у плану.
"Могу да вам кажем да је реакција фантастична била и ван свих очекивања. Морали смо брзо да се прилагодимо да ће толики одзив да буде и деце и наших суграђана", наводи Марко Брезијановић, тренер у школи јахања Ергела Љубичево.
Пре само неколико година Ергела Љубичево била је на ивици опстанка, а сада се јављају туристи из целе земље заинтересовани да овде проведу и викенде.
"Требају нам смештајни капацитети, то је сада оно за чим је највећа потражња. Људи би остали викенд цео. Смештајни капацитети који би били у близини Љубичева или у самом Љубичеву. Затим можда још неких спортских терена", каже Мирко Стојановић, директор Ергеле Љубичево.
У Ергели Љубичево која се простире на 330 хектара, тренутно живи 75 коња а ове године биће укупно 15 принова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.