Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Maj.2023, 14:18

Светска банка представља нову методологију за мерење пословне климе

Светска банка (СБ) данас представља нову методологију за мерење пословне климе у 180 земаља, названу „Спремни за бизнис“. Фото: Pixabay Светска банка је у септембру 2021. године одустала од пројекта „Бављење бизнисом“ због сазнања да су поједини званичници СБ вршили притисак на запослене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да коригују податке у корист Кине.
Неправилни подаци су подигли индекс пословне климе и у другим земљама као што су Саудијска Арабија, Уједињени Арапски Емирати и Азербејџан, подсећа британска агенција. Први резултати мерења по новој методологији ће бити објављени у пролеће 2024. године и обухватиће економије 54 земље у Азији, Латинској Америци, Европи, на Блиском истоку и у Подсахарској Африци, преноси Ројтерс.
Наредни извештај, који ће обухватити више земаља, биће објављен у наредне две године, након што Светска банка пречисти своју методологију.
Према саопштењу СБ, методологија „Спремни за бизнис“ представља побољшање ранијег пројекта „Бављење бизнисом“.
Светска банка обећава да ће нови пројекат бити више уравнотежен и транспарентнији.
„Морамо да осигурамо интегритет података, то је главна ствар“, рекао је вођа новог пројекта Норман Лоајза. Он је додао да ће СБ објавити све податке који су прикупљени за овај пројекат, што није био случај код „Бављења бизнисом“.
„Узећемо у обзир не само перспективу приватног предузетника, већ и перспективе радника, потрошача и других учесника тржишта. На пример, занимаће нас безбедност радника, еколошка одрживост и конкуренција на тржишту“, навео је Лоајза.
WEF: Za pet godina će nestati 14 miliona radnih mesta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Светска банка представља нову методологију за мерење пословне климе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.