Српски боксери на Светском првенству у Ташкенту

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Apr.2023, 15:39

Српски боксери на Светском првенству у Ташкенту

Од сутра почињу надметања на Светском шампионату у боксу у главном граду Узбекистана Ташкенту. Фото: IBA На светској смотри олимпијског бокса, која ће трајати од 1. до 14. маја, учествује 640 боксера из 104 земље који ће се такмичити у 13 мушких тежинских категорија.

Селектор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наше репрезентације Милан Пиперски повео је у Узбекистан 13 момака који ће бранити боје Србије, а то су: Омер Аметовић, у категорији боксера до 51 килограм, Тамир Галанов, до 54 килограма, Стефан Цамовић и Алексеј Шендрик, до 60, Вахид Абасов и Семиз Аличић, у категорији до 67 килограма.
Боје наше земље у олимпијском боксу у категорији до 71 килограм браниће Јован Николић, Алмир Мемић до 75 килограма, Артјом Агејев и Владимир Мирончиков до 80 килограма, Милосав Савић до 86, Садам Магомедов до 92 и у најтежој категорији, плус 92 килограма, Владан Бабић.
Велика очекивања су од нашег младог и талентованог Сомборца Омера Аметовића, освајача једног од најстаријих и најпрестижнијих међународних трофеја “Београдски победник”.


“Нисам дошао само да учествујем. Жеља ми је да се пласирам у финале Светског првенства. У доброј сам форми, килажа ми је одлична. Дуго и стрпљиво сам се са репрезентацијом и мојим тренером Стојаном Кнежевићем припремао за ово и, уз мало спортске среће на жребу, верујем да могу до одличја. Желим да обрадујем Србију,” поручује, из Ташкента, наш млади, талентовани репрезентативац Омер Аметовић.
Србија је у Београду 2021. године, након 26 година, освојила медаљу на Светском шампионату у боксу.
У срцу наше престонице историјску медаљу и прву у историји самосталне Србије исковао је тада 23-годишњи Владимир Мирончиков – бронзу, у категорији до 80 килограма.
Jovanovićeva u finalu omladinskog bokserskog Evropskog šampionata u Jerevanu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Српски боксери на Светском првенству у Ташкенту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.