Вучић: Улагање у аутопутеве ће нам довести нове инвеститоре из целог света

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 13:49

Вучић: Улагање у аутопутеве ће нам довести нове инвеститоре из целог света

Данас је велики дан и за 10, 20, 50 година овуда ће ићи људи и моћи ће да се сете ко је ово урадио и изградио, рекао је данас председник Србије Александар Вучић на отварању деонице Моравског коридора Појате-Макрешане и истакао да је ова инвестиција за нас најважнија јер може да нам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << доведе привреднике из целог света. Фото: Танјуг/Тара Радовановић „Они ће моћи да улажу у овај лепи крај и моћи ће да нам се враћају људи који су отишли у иностранство и којима ћемо моћи да кажемо да овде може пристојно да се живи“, рекао је он.
Навео је да ће за само шест сати, тај ауто-пут бити отворен за све наше грађане и све друге госте намернике. “ О овоме ће судити наши потомци, и ја се веома радујем том суду. Ови путеви остају наш траг у времену“ , истакао је Вучић.
Додао је да је веома важно да показујемо да можемо да радимо и градимо и у тешким временима.
„Треба да грабимо убрзано ка будућности, јер како каже Црњански у будућност треба ићи, у будућност гледају и иду сви срећни народи“ истакао је он.
Оценио је да ће изградња Моравског коридора и отварање ове деонице много значити за житеље Појата, Ћићевца, Крушевца, Врњачке Бање, Трстеника, Варварина, Бруса али и за све оне који из Београда и других места иду на Копаоник, Врњачку Бању. “ За неколико месеци урадићемо још 11, 12 км до Кошева, а до краја следеће године биће готов део од Чачка до Краљева. То ће довести нове инвеститоре не само у ове градове него и Краљево, Нови Пазар и друге места у том крају“, рекао је Вучић.
Навео је да су свуда по овој деоници постављени стубови за 4Г мрежу а биће постављени и за 5Г тако да ће путници добијати све неопходне информације.
„Ауто-пут је широк 30 метара, за 1,60 м је шири од других, а пројектована брзина је 130 км. На њему ће бити 117 великих грађевинских објеката, 63 моста, 25 подвожњака, 29 надвожњака“ навео је он.
Истакао је да и сада када потрошња пада и расту референтне каматне стопе ми морамо да улаземо у раст и да чувамо запосленост.
Према његовим речима Србија ће то и успети и до краја године у земљи ће бити веће плате.
Нагласио је да градећи сваки нови пут ми као да градимо читав нови свет, свет догађаја, ситуација и сусрета, баш онако као што је велики Иво Андрић рекао да нема стазе ни пута којима нисам бар закорачио, само ако је то било могућно и у том нисам имао сумње, страха ни оклевања. „То мора да буде наша девиза и то морамо да радимо у будућности. Да увек храбро и одлучно поставимо највеће циљеве пред себе, пред своју земљу. Свако од нас појединачно да себи поставимо и кажемо ово морамо да урадимо. Јер ако то будемо урадили нећемо имати никакве проблеме“, поручио је Вучић.
Он је рекао да ће за само шест сати, тај ауто-пут бити отворен за све наше грађане и све друге госте намернике. „Хвала вам свима што сте имали веру у своју државу када је било много теже. И данас када није лако, умећемо да сачувамо своје виталне државне и националне интересе, умећемо да чувамо мир али ћемо умети да градимо Србију, да градимо њену богатију будућност и умећемо да из себе извучемо оно што је најбоље, а то је да покажемо колико смо вредни, марљиви и колико волимо своју Србију, јер резервне отаџбине немамо“, поручио је Вучић окупљеним грађанима.
Vučić: Moravski koridor važan jer povezuje istok i zapad Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Улагање у аутопутеве ће нам довести нове инвеститоре из целог света се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.