Izvor: RTS, 28.Apr.2023, 06:02

Има ли решења вишедеценијског проблема "дивљих" таксиста на аеродрому

Вишедеценијски проблем нелегалних таксиста на аеродрому, спремних на превару и пљачку страних туриста који долазе у Србију, мораће ускоро бити потпуно решен. Компанија "Ванси" и Аеродром "Никола Тесла" траже од града и министарстава помоћ у предузимању конкретних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << корака, а како кажу таксисти, помака има.
Ругло града и земље, деценијски проблем, "дивљи" таксисти – први корак ка решавању појачана контрола, закључак је састанка који су одржали компанија "Ванси" са представницима министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, унутрашњих послова, инспекцијских служби и такси удружења.

"Имате једну банду која отима људе и која краде и наплаћује људима, углавном странцима, енормне суме за превоз. Прво ће аеродром појачати физичко-техничко обезбеђење, јер иначе то је одговорност аеродрома. Друго, биће појачана контрола, како је Град обећао, Комуналне милиције, као и саобраћајне инспекције која ће такође бити присутнија", каже министар Горан Весић.
Иако на аеродрому послује такси шалтер за издавање ваучера путницима, то није спречило нелегалне возаче да врбују и маме путнике. Негативна искуства странаца натерали су концесионара Аеродрома "Никола Тесла" да то питање хитно решава.
"У интересу грађана и компаније 'Belgrade Airport' је да услуга такси превоза буде квалитетнија. У сталној смо комуникацији са државним органима у циљу решавања овог дугогодишњег проблема", наводи се у саопштењу.
Формиран је оперативни тим који ће надгледати проблематику, решавати пропусте, подносити недељне извештаје и радити на измена и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају.
"Законска регулатива узнемиравање вас као грађана, напад на службено лице, напад на таксисту – све ће се то сада спроводити и видим ту одлучност и хвала заиста. Надам се да ћемо за недељу дана добити неке прве резултате. Пуно тога се предвиђа и онда мислим да ће се кренути у дефинитивно рашчишћавање", истиче Александар Бијелић, председник Савеза такси удружења.
Представници београдских такси удружења који су присуствовали састанку поводом проблема констатовали су да се ситуација поправља и да ће наставити сарадњу у проналажењу решења у вези са нелегалним таксистима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.