Izvor: RTS, 26.Apr.2023, 16:24

Расписан конкурс за упис студената на Универзитет у Београду

Универзитет у Београду расписао је конкурс за упис студената у наредну школску годину. На 375 студијских програма основних, мастер и докторских студија моћи ће да се упише 26.758 студената. Ректор Универзитета у Београду Владан Ђокић каже да на првој години основних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << студија има око 15.000 места.
О броју студената који ће се школовати о трошку државе, одлучује Влада Србије. Највише места има за бруцоше.
Ректор Универзитета у Београду Владан Ђокић рекао је да на првој години основних студија има око 15.000 места.
"Од тога око 10.000 места буџетских и око 5.000 за самофинансирајуће студенте. Оно што је најзначајније, још ове године се уписује без државне матуре, значи по старом систему, пријемни испити на сваком факултету, још ове године се уписује по старом, значи пријемни испити на сваком факултету и сваки факултет ће организовати пријемни испит за своје студијске програме на које се пријављују студенти". објаснио је Ђокић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.