Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 13:36

Вучић: Пре краја године значајно повећање плата лекарима и медицинским техничарима

Председник Александар Вучић најавио је, на церемонији уручења уговора о запослењу најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и дипломаца средњих медицинских школа у Србији, да ће здравственим радницима пре краја године бити значајно повећане плате. Ми ћемо >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у наредном периоду упркос тешкоћама са којима се цео свет суочава, па и ми, дати све од себе да лекарима и медицинским техничарима обезбедимо значајно већа примања већ пре краја године, рекао је предсеник.Грујичић: Ви сте најбољи, зато вас држава укључује у здравствени систем
"На медицинским техничарима, да лекари не замере, увек почива здравство, јер најтежи део посла је у њиховим рукама, и обезбедићемо им већа примања", навео је Вучић.

Да можемо да идемо у корак са светом и да људи желе да се врате и раде у Србији, додао је председник.
"Да покушамо и дамо све од себе да увек имамо најбоље у нашим клиникама, здравственим центрима и амбулантама", рекао је Вучић.
Он је, обраћајући се најуспешнијим дипломцима и средњошколцима, који су данас добили уговоре о запослењу, рекао да су били најбољи зато што су највише радили и много пута дочекали зору са књигом.
Вучић је истакао да треба да буду свесни да од данас имају већу одговорност јер ће радити за свој народ и државу, као и да нема ничег часнијег од тога.
"Имате и већу одговорност, да водите рачуна сада, када сте и званично лекари и медицински техничари, како се понашате и у кафани и биоскопу и на сваком другом месту. Ваша од одговорност ће бити много већа јер ћете бити носиоци најважнијих функција у здравству и друштву", поручио је Вучић. Како је рекао, треба својом озбиљношћу и радом да покажу да то место заслужују.
"Данас имамо значајно боље услове у појединим срединама, морамо још да урадимо да бисмо имали много боље услове широм Србије и даћемо све од себе да то и учинимо", рекао је Вучић. Од вас очекујем још много више у будућности, поручио је Вучић.
Грујичић: Ви сте најбољи зато вас држаба укључује у здравствени систем
Министарка здравља Даница Грујичић је, на церемонији уручења уговора о запослењу, најуспешнијим дипломцима свих медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији, поручила да су они најбољи и да их зато држава укључује у здравствени систем који је најважнији и кључан за физички опстанак наше државе.

"У часу када ступам међу чланове лекарске професије свечано обећавам да ћу свој живот ставити у службу хуманости - сви ову реченицу изговарају када ступају на дужност лекара, онако како је 1946. године усвојена као део модерне верзије Хипократове заклетве", рекла је министарка на почетку свог обраћања.
Она је истакла да је оригинална античка верзија Хипократове заклетве доживљавала лекаре као припаднике посебног реда и захтевала од њих жртву и посвећеност.
"Свет је донео модерне нивое посвећености, у некима блаже, у некима јаче, свој живот ставити у службу хуманости, можемо само да замислмо како је то било у прошлом веку, у време када је човечанство изашло из рата", додала је она.
Она је рекла да Министарство данас представља стратешки ресурс који држава препознаје и у последњих осам година уложено је много у опрему, људство и све оно што је важно за здравство.
Министарка је захвалила и председнику Александру Вучићу и Влади Србије на свему што је урађено у области здравства.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.