Незопонт: Већина Мађара сматра да постоји ризик од трећег светског рата

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 11:31

Незопонт: Већина Мађара сматра да постоји ризик од трећег светског рата

Више од половине Мађара, њих 54 одсто, сматра да је постоји „реална опасност“ да рат Русије и Украјине ескалира у трећи светски рат, а 55 одсто мисли да би једна од зараћених страна могла да употреби нуклеарно оружје, показало је истраживање које је данас објавио Институт Незопонт. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo/Aleksandr Shulman Када је рат избио пре више од годину дана, многи Мађари су веровали да ће се ускоро завршити, док данас само 42 одсто Мађара верује да не постоји реална претња од избијања светског рата, а готово исто толико њих (41 одсто) не види претњу распоређивања нуклеарног оружја, саопштио је истраживачки центар, преноси агенција МТИ.
Међу онима који се плаше светског рата, 81 одсто страхује и од распоређивања нуклеарног оружја, а само 16 одсто мисли да би се светски рат водио без таквог оружја. Око 77 оддсто Мађара не плаше се глобалног сукоба као ни уништења изазваног нуклеарним оружјем, док 21 одсто сматра да је употреба нуклеарног оружја у локалном сукобу замислива и без опасности од светског рата, саопштио је Незопонт.
Телефонско истраживање је спроведено између17. и 19. априла на узорку који је обухватио 1000 одраслих особа.
U Holandiji zabeležen visok rast milionera

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Незопонт: Већина Мађара сматра да постоји ризик од трећег светског рата се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.