Izvor: RTS, 23.Apr.2023, 20:04

Ђуровић: До краја ћемо се борити да захтев Приштине не буде на дневном реду Савета Европе

Србија ће се до краја борити против одлуке да се захтев Приштине за чланство у Савету Европе (СЕ) уврсти на дневни ред седнице Комитета министара тог тела, поручила је амбасадорка Мисије Србије при Савету Европе Александра Ђуровић.
"Србија ће се >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << борити до краја против ове одлуке", рекла је Александра Ђуровић за Танјуг, на питање како ће Србија реаговати на одлуку да се захтев Приштине уврсти у дневни ред седнице Комитета министара Савета Европе.
Како је раније објављено на сајту Савета Европе, захтев тзв. Косова за чланство у Савету Европе (СЕ) уврштен је у дневни ред седнице Комитета министара.
Седница почиње сутра у 14.30 часова, а према нацрту дневног реда, објављеном на сајту, у другој тачки под насловом "текућа политичка питања", пише "апликација за чланство".
Приштина је у мају прошле године поднела захтев за чланство и то је једина апликација која је поднета Савету Европе у последње време.
И саветница Вјосе Османи, Рејхан Вунићи, навела је да ће се сутра у Стразбуру, на Комитету министара Савета Европе, расправљати о захтеву Приштине за пријем у ову организацију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.