Izvor: RTS, 18.Apr.2023, 06:03

Најжешће борбе у Бахмуту и Лиману; Лавров и руска делегација добили америчке визе

Рат у Украјини – 417. дан. Најжешће борбе воде се у Бахмуту и Лиману у Доњецкој области. Командант Копнене војске Украјине каже да руске снаге појачавају ударе тешком артиљеријом и изводе све већи број ваздушних напада, претварајући Бахмут у рушевину. Министри спољних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << послова Групе седам (Г7) осудили су "нуклеарну реторику" Русије и обавезали се да ће појачати санкције.
Рат у Украјини ушао је у 417. дан. Најжешће борбе воде се у Бахмуту и Лиману у Доњецкој области. Москва тврди да су током јучерашњег дана две четврти Бахмута прешле под контролу руских снага.
Украјинско министарство за обнову саопштило је да је Црноморска иницијатива у опасности да буде окончана након што је, како тврди, Русија поново блокирала инспекције бродова у турским водама, што је предвиђено споразумом.
Словачка одлучила да обустави увоз пољопривредних производа из Украјине. То су раније одлучиле Пољска и Мађарска како би заштитиле своје пољопривреднике. Чешка је поручила да неће обуставити увоз украјинских производа. Из Кијева поручују да би преговори са Пољском требало да се наставе данас.
Стални представник Русије у Уједињеним нацијама Василиј Небензја рекао је да су руски министар спољних послова Сергеј Лавров и већина чланова руске делегације добили америчке визе уочи посете Лаврова Њујорку због учешћа на састанцима Савета безбедности УН.
Амбасадорка САД у Русији Лин Трејси рекла је да је први пут посетила новинара Вол стрит џорнала Евана Гершковича којег су руске власти оптужиле за шпијунажу. Истакла је да се "добро држи".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.