Izvor: RTS, 12.Apr.2023, 13:50

Момировић у Пекингу: Економски односи Србије и Кине на високом нивоу

Економски односи Србије и Кине су на изузетно високом нивоу, а Србија је важан стратешки партнер Кине на Западном Балкану, изјавио је током посете Пекингу министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић. Министар је са кинеским колегом Ванг Вентаом потписао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Меморандум о разумевању којим, како се наводи у саопштењу, и формално започињу преговори о слободној трговини између две државе.
Момировић је навео да је то "још један, велики корак, како би додатно ојачали нашу економију" и додао да је пре десет година извоз у Кину износио шест милиона долара, а прошле године 1,3 милијарде долара, што, како је навео, потврђује чињеницу да је заједничким снагама направљен огроман успех и додатно успели на развијању економских односа.
Како се наводи у саопштењу, Момировић је напоменуо да је један од главних задатака у наредном периоду реализација Споразума о слободној трговини, чиме ће наше компаније добити нове шансе на тржишту Кине, а са друге стране и кинеске компаније направиће још веће успехе у Србији.
"Очекујемо следеће године, када овај споразум ступи на снагу, да ће наш извоз премашити износ од две милијарде долара што ће бити прави успех", закључио је министар Момировић.
У саопштењу се истиче да потписивањем Меморандума о разумевању којим и формално започињу преговори о слободној трговини између Србије и Кине, министар трговине Момировић уједно је и завршио тродневну посету Кини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.