Izvor: RTS, 10.Apr.2023, 21:18

Крвави дан у Кентакију, петоро убијених у две одвојене пуцњаве

Четири особе су убијене а девет их је рањено у пуцњави у банци у Луивилу у америчкој савезној држави Кентаки. Нападач за кога се верује да је погинуо у размени ватре са полицијом, био је запослен у банци. Једна особа погинула је у пуцњави испред колеџа у истом граду. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Неколико осумњичених је у бекству.
Четири особе су убијене а осам их је рањено у пуцњави у банци у Луивилу у америчкој савезној држави Кентаки. Међу погинулима су и пријатељи гувернера Кентакија. Верује се да је нападач погинуо у размени ватре са полицијом.

Наоружани нападач, који је радио у банци отворио је ватру у пословници Олд нешенел банке усмртивши четири особе укључујући најмање два пријатеља гувернера Кентакија Ендија Бешира — и ранивши још девет, саопштиле су власти.
Нападач је ранио два полицајца, од којих је један у стању опасном по живот.
Како је речено Си-Ен-Ену у Универзитетској болници у Луивилу, троје пацијената је пуштено на кућно лечење.
Полицајци су разменили ватру са нападачем, али још није јасно јасно да ли је подлегао повредама или је извршио самоубиство.
Бешир је рекао новинарима да су двоје људи који су погинули и један од рањених његови пријатељи.
"Ово је ужасно. Моја два блиска пријатеља нису преживела, и један је у болници", додао је Бешир.
Верује се да је нападач имао проблема са менталним здрављем.
Према његовим речима, један полицајац је хитно пребачен на операцију, а други није животно угрожен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.