Izvor: RTS, 10.Apr.2023, 14:02

Брнабићева са шефицом Унмика: Срби на КиМ константно изложени провокацијама Приштине

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са специјалном представницом генералног секретара УН и шефицом Унмика Каролин Зијаде о Извештају генералног секретара УН о раду Унмика, који ће бити представљен на седници Савета безбедности УН 27. априла 2023. године, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << о ситуацији на Косову и Метохији, положају Срба и неалбанског становништва, као и о неопходности имплементације Бриселског споразума.
Ана Брнабић је нагласила да је веома забринута за безбедност Срба на Косову и Метохији, који су константно изложени провокацијама од стране Приштине. Она је указала на то да се у континуитету уништавају српска гробља и цркве, чиме се шаље јасна порука да Срби нису пожељни на Косову и Метохији, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима Владе Србије.
Премијерка је, када је реч о Бриселском споразуму, подсетила да тај документ Приштина није имплементирала читавих 10 година.
Истакла да је неопходна пуна примена Бриселског споразума и успостављање Заједнице српских општина, што ће Србима омогућити да се осећају сигурније.
Брнабићева је, говорећи о иницијативи "Отворени Балкан“, нагласила да је тај формат одлична прилика да се читав регион повеже, како би се остварио економски просперитет, као и бржи проток људи и робе.
Представница генералног секретара УН и шефица Унмика Каролин Зијаде поручила је да је циљ да се очувају мир и стабилност на Косову и Метохији и посебно похвалила иницијативу "Отворени Балкан“, као могућност бољег економског повезивања региона, наводи се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.