Izvor: RTS, 09.Apr.2023, 07:06

Ваздушни удари Израела на војне циљеве у Сирији

Израелски авиони погодили су сиријске војне циљеве као одговор на ракете лансиране ка територији под контролом Израела током ноћи, саопштила је израелска војска, док је насиље поново букнуло након размене ватре током недеље.
Државни медији у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Сирији известили су о експлозијама у близини главног града Дамаска, док је Израел саопштио да су његове снаге наставиле да гађају сиријску територију након што је током ноћи испаљено шест ракета према Голанској висоравни.

Израел је саопштио да су артиљерија и дронови погодили ракетне бацаче, и да су затим уследили ваздушни удари на комплекс сиријске војске, војне радарске системе и артиљеријске положаје.
Израелска војска "види Сирију одговорном за све активности које се дешавају на њеној територији и неће дозволити било какве покушаје нарушавања суверенитета Израела", наводи се у саопштењу израелских одбрамбених снага.
Сиријско министарство одбране саопштило је да је његова противваздушна одбрана одговорила на израелске нападе и пресрела израелске ракете. Наводи се и да нема пријављених жртава и да је само материјална штета проузрокована ударима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.