Гојковић честитала Светски дан Рома

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 10:31

Гојковић честитала Светски дан Рома

Потпредседница Владе Републике Србије, министарка културе и председница Координационог тела за родну равноправност Маја Гојковић честитала је Светски дан Рома и посебну подршку пружила ромским женама и девојчицама. Фото: Танјуг/Горан Златковић „Честитам свим Ромима и Ромкињама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у нашој земљи Светски дан Рома. Овај дан подсећа да је потребно свакодневно да радимо на стварању једнаких услова за образовање, здравствену заштиту, запошљавање. Тиме и сузбијање сиромаштва припадника ромске заједнице у Србији. Наставићемо посвећено и систематски да радимо на сузбијању свих облика дискриминације и предрасуда. Да афирмишемо ромско стваралаштво и културу.
На данашњи дан посебно морамо да укажемо на положај жена Ромкиња, које припадају вишеструко дискриминисаној групи. Рано напуштају школовање – само 28 одсто ромске популације заврши средњу школу. Велики број њих је изложен склапању дечјих и раних бракова. Све ово доприноси кршењу њихових људских права и утиче на право девојчица и жена на здравље, образовање, једнакост и право на живот без насиља. То морамо да променимо, зато смо основали и Националну коалицију за окончање дечијих бракова. Да кроз заједнички рад и партнерство допринесемо бољем и квалитетнијем животу наших суграђанки“, наводи се у саопштењу.
Uskršnja čestitka predsednice vlade Ane Brnabić

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гојковић честитала Светски дан Рома се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.