Izvor: RTS, 06.Apr.2023, 17:33

Настављено суђење групи Беливук-Миљковић, сведочио Хрватин

У Специјалном суду у Београду испитивањем окривљеног-сарадника Бојана Хрватина настављено је суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића чији се припадници потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ношење и држање оружја, отмице и силовање.
Окривљени-сардник Бојан Хрватин је, одговарајући на питања судије, рекао да није учествовао у убиству Александра Глигоријевића јер је тек изашао из затвора, у ком је био због убиства навијача ФК Рад.

Окривљени вођа клана Вељко Беливук завршио је данас са испитивањем Хрватина, а након њега је Владе Дранић постављао питања окривљеном-сараднику.
Хрватин је одговарајући на Драганићева питања рекао да из приче Марка Миљковића зна да је кућа у Ритопеку продата Миљковићу и Беливуку за дупло више пара од регуларне цене, због скривене просторије, али се у папирима Драганић и даље води као власник.
Додао је да је Драганић њему испричао да је скривена просторија раније служила за узгој марихуане, као и да је Драганић "избацио две или три туре".
Припадници групе су, како Хрватин наводи, имали пуно поверење у Драганића.
Хрватин је између осталог објаснио да су у скривеној просторији припадници стављали најлон да виси са зидова и на поду како би направили коцку, да током убијања крв не би остајала по зидовима и поду.
Беливук испитивао Хрватина Вељко Беливук је, током испитивања Хрватина, искористио прилику да каже да су он и Миљковић када је убијен Љубомир Марковић Кића били цео дан на слави 200 километара од Београда.
Због тога, како је рекао Беливук, "пада у воду" Хрватинова прича да је Миљковић са једним од браће Будимир из жбуња посматрао то убиство.
Хрватин је, одговарајући на Беливукова питања, рекао да је Беливук био узнемирен након што је држава објавила "рат мафији" и када је Александар Вулин дошао на место министра унутрашњих послова. Он тврди да је тада убеђивао Беливука да полиција нема ништа против њих.
Хрватин је навео и да се међу припадницима групе говорило да је окривљени-сарадник Никола Спасојевић најслабија карика, те су причали и да би могао да оде у полицију да их пријави због лошег психичког стања, али, како је рекао Хрватин, Миљковић је Спасојевића бранио јер му је кум, говорећи да неће пријавити и направити проблем.
О убиству Милана Љепоје Причајући о убиству Милана Љепоје, Хрватин је рекао да су Беливук, Срђан Лалић, Небојша Јанковић и он давили Љепоју живом, на шта је Беливук приметио да је окривљени-сарадник Лалић у свом исказу рекао да су само Беливук и Хрватин давили Љепоју.
На почетку суђења, на питање председнице већа Беливуку да ли може да присуствује суђењу с обзиром на то да је имао повреду рамена, оптужени је одговорио потврдно.
Хрватин се нагодио са тужилаштвом да за казну затвора од 15 година прича о злочинима те групе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.