Izvor: RTS, 05.Apr.2023, 19:40

Мило Ђукановић поднео оставку на место председника ДПС-а

Председник ДПС-а Црне Горе Мило Ђукановић поднео је оставку на ту функцију, на којој је био од 1998. године, преносе "Вијести". Вршилац дужности председника те странке биће Данијел Живковић, сада шеф посланичког клуба.
Председник Демократске партије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << социјалиста Мило Ђукановић поднео је оставку на ту партијску функцију, преносе Вијести.
Мило Ђукановић се на челу ДПС-а налазио од 1998. године.
Ђукановић је поражен на председничким изборима у Црној Гори, који су одржани у недељу. 
Одлазећи председник Црне Горе раније је на Парламентарном каналу потврдио да је његово повлачење било на столу на Конгресу 2021. године, али је тада закључено да није време за то, преноси РТЦГ.
Ђукановић је половином марта, међутим, најавио је да ће се повући са челне функције те странке.
Онда је рекао да унутарпартијски избори у ДПС-у долазе од 60 до 90 дана након председничких и превремених парламентарних избора. Тада се бира ново руководство партије. 
Од 1991. године, Ђукановић је био потпредседник ДПС-а Црне Горе. Када је 1997. године ескалирао сукоб са дотадашњим лидером Момиром Булатовићем, на место председника партије изабрана је Милица Пејановић Ђуришић. 
Трећи конгрес је одржан 31. октобра 1998. године, и тада је Ђукановић изабран на место председника, што је функција коју је обављао до данас.
Последњи конгрес ДПС-а одржан је у јануару 2021. године, након пораза на изборима 2020. године. И мада је Ђукановић, по сопственом признању, као опцију имао повлачење, до тога није дошло. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.