Izvor: RTS, 05.Apr.2023, 12:43

Пољопривредници из Баваништа у знак упозорења блокирали регионални пут на сат времена

Пољопривредници из Баваништа код Kовина у знак упозорења блокирали су на сат времена регионални пут Панчево-Смедерево, јер су незадовољни стањем у пољопривреди пред пролећну сетву.
Саобраћајна полиција је за време блокаде, од 10 до 11 часова, преусмеравала >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << саобраћај, тако да се нису стварала гужве на овом веома прометном путу, јавља репортер РТС-а.
Незадовољни пољопривредници захтевају да се што пре формирају радне групе које ће решавати њихове проблеме, јер ни њима није у интересу да се увек баве последицама, а не узроцима и да тракторима блокирају путеве уместо да обрађују своје њиве.
Банке још увек нису понудиле субвенционисане кредите пред пролећну сетву,а откупна цена пшенице је на нивоу од пре две године и при том немају коме да је продају, а у силосима се налази око 1,6 милиона килограма прошлогодишњег рода.
Пољопривредници се жале да немају новца да започну велике пролећне сетвене радове и да су зато приморани на протесте, јер у Министарству пољопривреде, како кажу, не обраћају пажњу на њихове захтеве.
Пољопривредници су најавили да ће радикализовати протесте уколико се њихови захтеви не испуне.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.