Izvor: RTS, 05.Apr.2023, 09:55

Рација у Ал Акси, ракетна паљба између Израела и Појаса Газе

Израелске снаге упале су у молитвену салу џамије Aл Акса и напале окупљене. Приведено је више од 200 Палестинаца. Војска је, након што је десет ракета испаљено према Израелу, гађала циљеве у Појасу Газе.
Најмање седам Палестинаца повређено је у сукобима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са израелским безбедносним снагама у џамији Aл Акса у Јерусалиму.

Израелске снаге упале су у молитвену салу џамије Aл Акса и напале тамошње Палестинце, користећи између осталог шок бомбе и гумене метке.
Приведено је више од 200 Палестинаца.
Полиција је саопштила да је била приморана да уђе у комплекс након што су се маскирани екстремисти закључали у џамију са пиротехничким средствима, моткама и камењем.
"Када је полиција ушла у објекат, велика група демонстраната је на њих бацала каменице и испалила пиротехничка средства из унутрашњости џамије", наводи се у саопштењу и додаје да је полицајац рањен у ногу.
Тензије у комплексу џамије Ал Акса, који Јевреји називају Брдо храма, праћене су насиљем последњих година.
Израелска војска гађала циљеве у Појасу Газе Инцидент у Ал Акси је изазвао протесте широм окупиране Западне обале.
Израелска војска је саопштила да је гађала циљеве у Појасу Газе након што је десет ракета испаљено из Газе према Израелу.
У саопштењу војске се наводи да су гађане две Хамасове локације за производњу и складиштење оружја, преноси Џерусалем пост.
Касније је такође погођен војни комплекс и више војних положаја под контролом ове милитантне организације, додаје се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.