Izvor: RTS, 04.Apr.2023, 21:17

Зајечар, путнички воз исклизнуо из шина

Путнички воз, који је саобраћао на релацији Ниш–Зајечар, исклизнуо је из шина на улазу у железничку станицу Зајечар. Нема повређених.
До исклизнућа је дошло вечерас нешто пре 20 часова.
Како незванично сазнаје РТС, до незгоде је дошло услед оштећења >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на једној од осовина путничког воза.
Повређених нема, а саобраћај није у прекиду, јер на улазу у станицу има више колосека.
Ненад Станисављевић из Инфраструктуре железнице Србије каже за Танјуг да је дизел моторна гарнитура са једном својом осовином исклизнула са колосека.
Нагласио је да током исклизнућа није било никаквог превртања гарнитуре, да није било повређених, као и да нема озбиљнијих последица на железничкој инфраструктури и путничкој гарнитури, а железнички саобраћај у станици Зајечар није у прекиду.
"На место исклизнућа упућени су помоћни воз и дежурне екипе 'Инфраструктуре железнице Србије', како би исклизнута гарнитура што пре била враћена на колосек", рекао је Станисављевић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.