Најпопуларније вежбе на свету

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Mar.2023, 18:01

Најпопуларније вежбе на свету

Када је у питању вежбање, очигледно већина људи воли да вежбе буду што једноставније и без додатне опреме. Фото: Pixabay/StockSnap Од Аустралије до Америке, 70 одсто људи каже да је њихов примарни облик вежбања ходање. Трчање је друго, а бициклизам на трећем месту.
Да ли знате шта људи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << највише раде да би остали у форми? Када се посматрају различите старосне групе и мушкарце у односу на жене долази се до следећег закључка. Ако имате најмање 55 година, више људи у вашој старосној групи ће бициклирати него трчати у Британији.
Иста ствар у Аустралији, где миленијалци тренинг снаге, пливање и кружни тренинг након трчања и вожње бицикла рангирају као својих пет најомиљенијих вежби.
У Канади, миленијалци рангирају тренинг снаге и јогу у својих пет најбољих активности.
Жене у САД и Канади стављају јогу у својих пет најбољих тренинга, док жене у Аустралији и Британији имају пливање у својих пет најбољих.
Жене углавном преферирају пилатес, плес, кик бокс и јогу, док мушкарци више воле тимске спортове као што су хокеј, голф, фудбал и рвање.
Људска еволуција је довела до пет основних покрета, који обухватају скоро све наше дневне покрете.
То значи да вам је потребно само пет вежби за ефикасан тренинг, а то су чучањ, пленк, склекови, згиб и померање кукова. Најбоље вежбе за поједине делове тела:
Најбоља вежба за груди – склекови
Најбоља вежба за глутеус – чучањ
Најбоља вежба за трбушне мишиће -пленк
Најбоља вежба за леђа – згибови
Најбоља вежба за бутине – искораци
Најбоље за струк – бочни мост
Најбоље вежбе за руке – пропадање
Pozitivne strane konzumiranja badema

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најпопуларније вежбе на свету се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.