Izvor: RTS, 27.Mar.2023, 18:25

Ухапшене две особе осумњичене за напад на албански ТВ Топ ченел

Албанска полиција привела је две особе осумњичене за повезаност са нападом на зграду телевизије Топ ченел у којој је погинуо 60-годишњи радник обезбеђења.
Двојица осумњичених ухапшена су у Валони,а пореклом су из Скадра, преносе медији на албанском.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> "Наставља се истрага у вези са осумњиченим лицима која би могла бити умешана у напад на телевизију "Топ чанел". Две особе, приведене у раним јутарњим часовима у Валони, пореклом су из Скадра. Полиција основано сумња да су умешане у овај невиђени напад изведен у раним јутарњим сатима у близини зграде телевизије "Топ чанел" у којем је, нажалост живот изгубио и 60-годишњи радник обезбеђења Пал Коља", наводи се у саопштењу албанске полиције.
Албански медији су раније објавили да је недуго након напада, који се догодио сат после поноћи, на оближњем ауто-путу пронађено запаљено возило марке "ренџ ровер", које је, како се сумња, коришћено за напад на просторије "Топ чанела".
Портал Албенијан пост пренео је да постоје претпоставке да се у запаљеном возилу налазила и аутоматска пушка "калашњиков" која је коришћена у нападу. Радник обезбеђења стар 60 година погођен је хицима из ватреног оружја и преминуо је на путу до болнице.
За сада није познат мотив напада.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.