Izvor: RTS, 25.Mar.2023, 07:43

ИАЕА: Пронађена већина уранијума несталог у Либији

Међународна агенција за атомску енергију (ИАЕА) саопштила је државама чланицама да је у Либији пронађена већина од нестале 2,5 тоне концентрата уранијумске руде (УОЦ).
Поверљиви документ, у који је имала увид агенција Ројтерс, показује да је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ИАЕА обишла место где су источне либијске снаге прошле недеље пронашле бурад са УОЦ.
Инспекција ИАЕА је дошла до закључка да је пронађена већина несталог УОЦ, осим "релативно малог дела" уранијума.
Инспектори ИАЕА су 15. марта утврдили да је око 2,5 тона УОЦ нестало са једне либијске локације која више није под контролом владе.
Либијска национална армија је недуго затим навела да су војници фелдмаршала Калифе Хафтара, недалеко од границе Чада, пронашли свих десет бурића
ЛНА, која делимично контролише тај део Либије, оптужила је за крађу уранијума опозиционе снаге из Чада.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.