Izvor: RTS, 24.Mar.2023, 11:45

Хил: Верујем да народ Србије има довољно снаге да потисне своје огорчење

Амбасадор Сједињених Америчких Држава Кристофер Хил упутио је, поводом годишњице НАТО бомбардовања, саучешће породицама погинулих и истакао да је посвећеност САД партнерству са Србијом непоколебљива, као и опредељеност за дипломатију.
Кристофер >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Хил изјавио је, поводом 24 године од НАТО бомбардовања, да зна да народ Србије не може и не треба да заборави то страшно време, и да не може да потисне своју бол, али да верује да има довољно снаге да потисне своје огорчење.

"Посветио сам живот дипломатији – проналажењу дипломатских решења за наизглед нерешиве проблеме. Током своје дипломатске каријере научио сам да дипломатија понекад доживи неуспех. Када се то догоди, последице могу бити трагичне. Желим да упутим искрено саучешће породицама погинулих у ратовима деведесетих, укључујући и погинуле у НАТО бомбардовању", рекао је Хил у писаној изјави медијима.
Истакао је да је посвећеност Сједињених Америчких Држава партнерству са Србијом непоколебљива, као и опредељеност за дипломатију.
"Заједно можемо градити бољу будућност какву народ Србије заслужује и жели за будуће генерације", рекао је Хил.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.