Izvor: RTS, 20.Mar.2023, 00:56

Лајчак: Исплатиле се припреме за Охрид

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак истакао је данас да је лепо видети да су се исплатиле недеље припрема за састанак на високом нивоу у Охриду.
Мирослав Лајчак је на свом Фејсбук налогу подсетио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да су се председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти после 12 сати преговора потпуно обавезали да поштују све чланове споразума и брзо спроведу своје обавезе.

"Ова недеља је била посвећена дијалогу. Почело је путовањем у Београд, где сам наставио припреме за дијалог на високом нивоу са председником Александром Вучићем. Током састанка разговарали смо о Анексу имплементације и напретку споразума", написао је Лајчак.
 Подсетио је да се у Београду састао и са опозиционим странкама проевропске оријентације и да му је било драго што је видео да већина њих подржава споразум и његов значај.
"Након повратка у Брисел, имао сам дан и по на интензивним припремама са мојим тимом, што је кулминирало јучерашњим дијалогом на високом нивоу у живописном окружењу Охрида. Током састанка, који су сазвали високи представник ЕУ Жозеп Борељ и моја маленкост, лидери су се договорили о имплементацији Анекса споразума", навео је Лајчак.
"Састанак у Охриду пружио је и одличну прилику да се упознамо са нашим партнерима у Северној Македонији, којима смо неизмерно захвални на гостопримству", поручио је Лајчак.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.