Izvor: RTS, 18.Mar.2023, 14:40

Завршена поморска вежба Русије, Кине и Ирана, фрегата "Адмирал Горшков" носи хиперсоничне ракете

У Арабијском мору завршене су трилатералне поморске вежбе Русије, Кине и Ирана у којима је, између осталих, учествовао носач хиперсоничних ракета "циркон", фрегата "Адмирал Горшков", саопштила је прес-служба руске Северне флоте.
У водама Арабијског >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мора, у близини иранске луке Чахбахар, завршена је трилатерална поморска вежба уз учешће ратних бродова и помоћних пловила Русије, Кине и Ирана, навела је Северна флота.
Учесници вежбе су извршили заједничко тактичко маневрисање у различитим формацијама и борбеним порецима, а одрађено је и даноноћно артиљеријско гађање.
У вежбу је била укљученa и фрегата "Адмирал Горшков" која је носила хиперсоничне крстареће ракете "циркон" чија брзина достиже 7.500 километара на сат и може да носи нуклеарну бојеву главу.
Одржана је обука за ослобађање таоца са брода, као и пружање помоћи броду у невољи на мору.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.