Зеленски: Русија започела „велику освету“ због отпора Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jan.2023, 10:15

Зеленски: Русија започела „велику освету“ због отпора Украјине

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас да је Кремљ започео своју „велику освету“ због отпора Украјине руској инвазији. Фото: WikimediaComonns/The Presidential Office of Ukraine Зеленски је, након што су руске снаге саопштиле да су оствариле нове војне успехе на истоку Украјине, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао да су руски напади на истоку били немилосрдни упркос великим руским губицима.
“Ја мислим да Русија заиста хоће велику освету…Сваког дана видимо или већи број њихових регуларних трупа или повећан број Вагнероваца“, рекао је Зеленски новинарима у Одеси, преноси Ројтерс.
Администратор самопроглашене Доњецке Народне Републике Денис Пушилин, рекао је, како наводи Ројтерс, да су руске трупе успеле да преузму Вухледар, рударски град који су украјинске снаге од почетка рата користиле као своје упориште.
Пушилинов саветник Јан Гагин изјавио је да су борци руске групе Вагнер преузели делимичну контролу над саобраћајницом виталном за снабдевање која води до Бахмута.
Дан раније је први човек Вагнера изјавио да су његови борци
преузели контролу над селом Блаходатне, северно од Бахмута, али Кијев тврди да су напади на то место и на Вухледар одбијени.
Ројтерс није успео да провери тачност ових тврдњи из независних извора иако, како наводи, локације пријављених борби указују на постепене, али очигледне руске војне успехе.
SAD 11. maja ukidaju vanrednu situaciju uvedenu zbog korona virusa

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Русија започела „велику освету“ због отпора Украјине се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.