Испали са Светског првенства – ударио лактом у главу директора ФИФА

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Dec.2022, 09:34

Испали са Светског првенства – ударио лактом у главу директора ФИФА

Несвакидашњи скандал режирали су Уругвајци након испадања са Мундијала у Катару, а одбрамбени играч Уругваја Хосе Марија Хименес суочава се са суспензијом од 15 утакмица. Фото: Танјуг/AP Photo/Aijaz Rahi Она му прети након што су се појавили снимци како он лактом удара директора такмичења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ФИФА после победе Уругваја над Ганом од 2:0 у трећем колу Групе Х на Светском првенству у Катару.
Упркос победи, Уругвај није прошао у осмину финала због лошије гол-разлике од Јужне Кореје, а у надокнади времена Јужноамериканци су сматрали да им је ускраћен једанаестерац, који је могао да их одведе у нокаут фазу.
Уругвајци су полудели и јурили за судијом Данијелом Сибертом, којег су пратили док није напустио терен. У том метежу, Хименес је лактом ударио директора ФИФА, због чега Мундо Депортиво пише да би 27-годишњи дефанзивац могао да добије забрану од 15 утакмица.
Наиме, такав потез се сматра нападом на службено лице.
Није јасно да ли би се евентуална забрана од 15 утакмица односила на Уругвај или на клупски фудбал. Хименес је, иначе, играч Атлетико Мадрида. Прети му новчана казна од најмање пет хиљада швајцарских франака.
„Лопови, ови ку**ини синови су гомила лопова… Само наставите да ме снимате…“ рекао је Хименес у камеру после утакмице, док је његов саиграч Единсон Кавани срушио ВАР монитор по изласку у свлачионицу.
Más de la eliminación de Uruguay. #PorLasQueMueres pic.twitter.com/TJPxENmwkI
— #PorLasQueMueres (@Salcedo_Hugo) December 3, 2022

Argentina preko Australije do četvrtfinala, gol Mesija za jubilej

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Испали са Светског првенства – ударио лактом у главу директора ФИФА се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.