Новосађани одбранили светску титулу у текболу!

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 16:42

Новосађани одбранили светску титулу у текболу!

Текбол репрезентација Србије, коју чине Новосађани Никола Митро и Богдан Маројевић, успели су да освоје прво место на Светском првенству у Нимбергу. Фото: SRBTEQ Media team Они су успели да понове резултат са прошлогодишњег првенства у пољским Гљивицама и да са још једном златном медаљом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << докажу да су неприкосновени у овом спорту.
Врхунски спортски спектакл у КИА спортској арени почео је у среду 23. новембра, а такмичари су се надметали у мушкој и женској сингл, мушкој и женској дубл и микс дубл категорији.
Наши репрезентативци су на путу до трона у дубл категорији прескочили многе озбиљне противнике. Данска је пала у четвртфиналу, да би затим у полуфиналу надиграли и бразилску „Самбу“. Оба дуела је Србија добила резултатом 2:0
Само финале је била реприза прошлогодишњег полуфиналног дуела са Мађарском. Ове године Адам Блажовић је сада са партнером Адамом Баком стигао до финала и покушао је јуче да од Митра и Маројевића преузме светски трон.
Ипак није то Мађарима пошло за руком и репрезентативци Србије су славили у 3 сета (12:9, 11:12, 4:12), за нову титулу светских првака.
Фото: SRBTEQ Media team У заиста жестокој конкуренцији ове године, Богдан Маројевић и Маја Умићевић у сингл, као и Дуња Драгичевић и Анастасија Лемајић у категорији женски дубл, остали су без конкретнијег резултата, али је Никола Митро, са својом партнерком Мајом Умићевић стигао и до четвртог места у категорији микс-дубл. Српским репрезентативцима је у Нимбергу подршку, још једном пружао директор Српског савеза за спортску рекреацију и текбол, Стеван Попов, који је имао и шта да поручи након овог финала.
„Србија поново има светске прваке! Ово је огромна победа“, изјавио је Попов.
Novosadski sport koji je svoje šampione „poklonio“ svetu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосађани одбранили светску титулу у текболу! се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.