Вучић: Србија мора да иде у корак са светом

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 14:40

Вучић: Србија мора да иде у корак са светом

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се свет мења сваког дана и да наша земља мора да иде у корак са светом, констатујући да смо пропустили неке шансе. Фото: PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav Председник је после посете научном центру у Тројдахму, у Норвешкој казао да ће Србија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у будућности да ради под норвешком палицом знања у енергетском сектору и додао да ће бити обезбеђено довољно нафте, гаса и електричне енергије, како је нагласио, „свега што буде потребно за наш народ“.
На питања о утисцима приликом посете Синтефу и Сименсу, Вучић је казао да се видело како они раде. „Видели смо како те батерије за електрична возила могу да издрже веће оптерећење, да то не буде на малом примерку направљено ,већ да се види да то заиста може да функционише.
Видели сте да тих 20 ћелија заиста стане у један велики модул и видели сте у оквиру сименса како они то раде и како они то производе“, рекао је председник.
Додао је да је Србија нажалост пропустила неке своје шансе за развој, али и нагласи да убудуће мора да гледа шта је то што свет ради.
„Видели сте данас Макронову изјаву. Он је говорио да су Французи успели да пронађу део литијума у Француској и да хоће да праве комплетан ланац производње. Све оно што смо и ми причали пре две године , али нико није желео да слуша“, казао је предсеник.
Важно да ћемо под Норвешком палицом знања да радимо у будућности за наш енергетски сектор и да ћемо обезбедити довољно и нафте и гаса и електричне енергије, свега што буде потребно за наш народ. Истакао је да су приликом посете Трондхајму видели такозване зглобне аутобусе који су сви на струју и који имају складишта, 70 километара од Трондхајма.
„Напуне возило и возе цео дан , тако да је свет отишао напред. Морамо да идемо у корак са светом, а не да заостајемо. Надам се де ћемо у томе успети и даћемо све од себе“, поручио је председник Србије.
Vučić sa srpskim studentima u Trondhajmu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Србија мора да иде у корак са светом се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.